Press "Enter" to skip to content

Alkoholbehandling – også for familiens skyld

Deler du bolig, børn og hverdag med en alkoholiker, føler du sikkert, at det er dig som skal få det hele til at hænge sammen. Som misbruger er man sjældent meget bevendt som ægtefælle, kæreste eller forælder. Du vil sikkert ofte opleve, at du er nødt til at dække over din misbrugsramte kæreste eller ægtefælle, og at du – selv om det smerter dig – samtidig er nødt til at inddrage børnene i den startegi.

Denne adfærd gør dog som oftest mere skade end gavn for såvel dig selv som for børnene og deres anden forælder. Og derfor bør du lægge strategien om.

Tag skridtet – for børnenes skyld

Uanset hvor meget du som ægtefælle eller kæreste til en alkoholiker prøver at lappe på forholdene, kan disse ikke undgå at sætte deres præg på jeres fælles børn. Det er velkendt, at børn som vokser op i et misbrugsramt hjem selv har en stor risiko for at udvikle et afhængigheds betinget misbrug.

Når man hele sin barndom igennem har skulle gå på listetæer omkring en forælder, som ikke har fungeret ordentligt, og som måske har tendens til humørsvinginger, labilitet og ukontrollerede vredes udbrud, vil man samtidig få vanskeligt ved at forme tætte sociale bånd til andre mennesker. Og har barnet måske oven i købet været nødt til at agere den voksne over for sin misbrugsramte mor eller far, vil det trække dybe spor gennem barndommen og op igennem voksenlivet.

alkohol hjælp til hele familien på et misbrugscenter

Du bør i stedet opsøge hjælp til afvænning og behandling af alkoholmisbrug på et misbrugscenter. Hos Behandlingscenter Stien kan såvel din ægtefælle eller kæreste som du selv og jeres børn få terapi, støtte og omsorg til at komme videre. Læs meget mere om effektiv alkoholbehandling med tilhørende familie forløb hos Behandlingscenter Stien på behandlingscenter-stien.dk