Press "Enter" to skip to content

Få det meste ud af dine maskiner med termisk sprøjtning

Den danske industri leder under den globale konkurrence, som betyder at flere og flere arbejdspladser bliver rykket udenlandsk og typisk interkontinentalt. For de danske lønninger er mange gange mere det end de eksempelvis er i sydøst Asien. Lønninger i Sydøstasien er meget lave kontra de danske men det er kvaliteten og effektiviteten typisk også , så vi har stadigt et konkurrenceparameter i Danmark og det er effektivitet og kvalitet og det er her termisk pålægning kommer ind i billedet. 

Hvad er termisk pålægning og termisk sprøjtning 

Termisk sprøjtning er et paraplybegreb som dækker over det at påføre et materiale et andet materiale , hvilket i princippet også maling går ind under. Når man bruger udtrykket termisk sprøjtning er det dog indenfor industrien. Når man laver termisk sprøjtning tager man typisk en sliddel og påfører den et ekstra lag metal eller anden form for hårdt materiale. På den måde forlænger man delens levetid. Årsagen til det kan spare mange penge er at komponenter ikke skal udskiftes så ofte. For med store maskiner er det oftest en bekostelig affære når sliddele skal udskiftes. For det første koster det tabt produktionstid og omsætning når produktionslinjen ikke kører. Dernæst koster det mandetimer at udskiftedele. Moderne industrimaskiner er avancerede maskiner og derfor tager det oftest meget lang tid at udskifte de forskellige dele. Derfor er det en god investering at få foretaget termisk sprøjtning. 

Termisk pålægning – en overvejelse værd

Termisk pålægning er en proces hvor man svejser sliddele fast til objektet. Når det foregår på denne måde er vedhæftningen kraftigere og det forlænger ligeledes reparationsintervallet. Så selvom vi I Danmark ikke kan arbejde ligeså billigt som mange andre steder så kan vi arbejde smartere i industrien og på den måde kan vi beholde vores konkurrenceevne da vi i stedet for at arbejdere hårdere arbejder smartere og mere effektivt.