Press "Enter" to skip to content

Få din lokale elektriker med på holdet når der skal udføres el arbejde i hjemmet

Når du skal have trukket nye strømførende ledninger i din bolig – for eksempel i forbindelse med en ombygning eller opførelse af en tilbygning – er det meget vigtigt at du er opmærksom på hvad du må og hvad du ikke må, når det gælder el arbejde i hjemmet. Du må for eksempel ikke rode med det, der kaldes de faste elektriske installationer i bygningen.

Som en tommelfingerregel indbefatter de faste elektriske installationer alle de installationer som sidder fast, og som du ikke umiddelbart kan skrue af og tage med dig. Dette betyder, at du for eksempel gerne selv må skifte en pære eller en sikring i dit sikringsskab, hvis en af delene springer. Du må også gerne selv montere en ny skal på din stik kontakt, hvis du ønsker et usb stik til opladning af din smartphone. Men skal der laves nye kabel træk og udtag til nye stik kontakter eller lamper, eller skal der ændres i grupperne på dit hfi relæ, er det en autoriseret elektriker eller el installatør som skal på banen.

Dette er en regel, som er indført fordi elektricitet ikke er noget man som lægperson bør fuske med. Kommer du til at gøre noget forkert, risikerer du at sætte andres liv og helbred på spil – for eksempel ved at skabe overgang i de elektriske systemer, hvilket kan føre til livsfarlige elektriske stød. Du kan også uforvarende komme til at starte en brand som breder sig i hele bygningen via kabel nettet. Og så kan såvel menneskeliv som materiel lide ubodelig skade.

Rosborg – din lokale elektriker og el installatør i Århus

Derfor bør du altid få en autoriseret elektriker eller el installatør til at udføre arbejde på de elektriske installationer i hjemmet. Din lokale elektriker hedder Rosborg – og du kan altid få et tilbud på dit el arbejde via Rosborg.dk