Press "Enter" to skip to content

Hvad sker der under en professionel gulvafslibning?

En gulvafslibning er en relativt skånsom procedure, som især egner sig til at fjerne overfladiske skønhedspletter fra trægulvet. Disse kan for eksempel være i form af skjolder fra spildte væsker, som er suget op i de tørre fibre i træværkets overflade, eller misfarvninger fra solfalming – det vil sige gulnede nuancer, som opstår, når solens skarpe stråler udtørrer træværket og bleger det. Især sæbe behandlede gulve vil med tiden blive gullige og matte i overfladen som følge af denne solfalming, og dette vil tydeligt kunne ses, idet de grimme, gulnede toner står i skarp kontrast til den ellers smukke, hvidlige overflade i et sæbe behandlet gulv.

En gulvafslibning kan også udligne overfladiske ridser og skrammer – og så er en gulvafslibning super effektiv i forhold til at fjerne de grimme, gråligt matte slidspor fra nedtrådt støv, som har indlejret sig i træværkets overflade. Når du allierer dig med en dygtig og professionel gulvmand, som skal forestå din gulvafslibning, vil han typisk lægge ud med at vurdere, hvor meget – eller hvor lidt – der skal slibes af dit gulv førend det ønskede resultat kan opnås. Hvis man ikke fjerner mere end højst nødvendigt af gulvets overflade, vil dette kunne tåle flere gulvafslibninger. Og det er som oftest fuldt ud tilstrækkeligt at slibe cirka en millimeter – allerhøjst to – af træværkets før det bliver smukt og ensartet igen.

Få tilbud på gulvafslibning og efterbehandling hos din lokale gulvmand

Til en grundig og professionel gulvafslibning hører også en efterbehandling, som har til formål at pleje og beskytte det nyslebne træværk. Her kan du vælge imellem lud, sæbe, olie, lak, voks eller maling. Din gulvmand kan rådgive dig angående efterbehandling, og også forestå denne, hvis du ønsker et smukt og langtids holdbart resultat. Du kan altid få et gratis og uforpligtende tilbud på gulvafslibning hos http://jigulvservice.dk/