Press "Enter" to skip to content

Hvem kan have glæde af en ultralydsundersøgelse?

Den mest kendte form for ultralydsundersøgelse der findes, er nok den der tilbydes de vordende forældre. Ved hjælp af en ultralydsundersøgelse er det muligt for jordemoderen samt de forventningsfulde forældre at få det første glimt af den lille ny.

Denne form for ultralydsundersøgelse muliggør tidlig opdagelse af forskellige sygdomme, og er således meget nyttig i forbindelse med diagnostik og behandling. Og så er det sjovt og hyggeligt for forældrene at kunne se den kommende baby for første gang!

Ultralydsundersøgelse til diagnosticering af traumer

Ultralydsundersøgelse anvendes dog også i andre øjemed – for eksempel når du er kommet til skade. Dukker du op hos lægen med en hævet ankel, en smertende skulder eller en anden dårligdom, du har pådraget dig i forbindelse med fysisk aktivitet, kan der være tale om et brud på knoglen eller en skade på en muskel eller på et ligament. Det er ikke altid, at lægen ved ren palpering kan fastslå årsagen til smerter, hævelse eller misfarvninger. Så vil han eller hun udskrive en henvisning til en røntgenklinik, hvor der tilbydes røntgen og ultralydsundersøgelser.

Ved hjælp af et røntgen billede kan det fastslås om der er skade på knoglerne, og en ultralydsundersøgelse vil vise, om bløddelene har taget skade. Der kan for eksempel være hævelser i området, som indikerer inflammation, eller man kan rent faktisk se skaden på musklen eller på ledbåndet.

En ultralyds scanning er dynamisk, og kan ses som en film, hvilket gør det muligt for lægen at iagttaget flowet i et givet område. Dette gør ultralydsundersøgelser særligt velegnet til at diagnosticere sygdomme og lidelser i eksempelvis halsen og i mave tarm systemet.

Er du bosat i Region Hovedstaden, kan du efter henvisning fra din læge vælge at få foretaget din ultralydsundersøgelse hos Røntgenklinikken Nørrevold. Du kan læse mere om Røntgenklinikken Nørrevold på https://www.noerrevold.dk/