Press "Enter" to skip to content

Valg af det rigtige outdoor udstyr

Valg af det rigtige outdoor udstyr er vigtigt, når man opholder sig ude i naturen. Det behøver ikke være det dyreste eller smarteste, det skal blot være det det rigtige, så du får mest ud af din tur og ikke har det for koldt eller for varmt. Samtidig kan det i ekstreme tilfælde være katastrofalt ikke at have det rigtige udstyr.

Alle kender historier om forfrysninger og hedeslag, der skyldes, at personen ikke har haft det rigtige udstyr. 

Vælg klogt og rigtigt

Det første du bør gøre er at kende dit behov og med det den tur og område du skal besøge. På baggrund af det kan du undersøge det forskellige outdoor udstyr og finde det der passer til din tur. Skal du f.eks. på skitur, er lag på lag vigtigt og går turen til Camaro, bør du kigge på dine sko og lige så vigtigt dine sokker. De forkerte sko og sokker med de forkerte syninger, kan give mange vabler og ødelægge mange kilometer. 

Søg oplysninger om hvad du vil få brug for, enten fra andre der har været i området eller hos butikker, der er specialiceret i outdoor udstyr og derfor kender de forskellige muligheder og kan råde og vejlede dig så du får det rigtige med. 

Vælg det rigtige skiudstyr

Der er ikke noget der kan ødelægge en skiferie end det forkerte skiudstyr. Enten om det er fordi du har for meget på og sveder helt vildt eller om det skyldes at du har for lidt på og derfor bliver våd og kold. Af samme årsag anbefales det, at der vælges lag på lag, så det er nemt at tage noget af eller på, alt efter behov. Det er vigtigt at de forskellige lag er af et materiale, hvor du kan ånde og komme af med sved og fugt, så dit tøj ikke bliver vådt.